כחלק מחבילת האחסון השיתופי אתה מורשה לשלוח דואר תפוצה, אולם עלייך לעמוד במספר כללים –
- חשוב להבין כי רשימות תפוצה גדולות צורכות המון משאבי מעבד (“CPU”), לכן יש להגדיר אותן בחכמה, על מנת שייצרכו כמה שפחות זמן מעבד –
- עלייך להגדיר את תוכנת הדיוור שלך באופן כזה שתחלק את חלוקת הדואר בפרקי זמן שיאפשרו לכל הפחות שליחת הודעת דואר אחת בכל 6 שניות. אם לא תגדיר לתוכנת הדיוור שלך לפרוס את חלוקת הדואר, ותנסה לצורך העניין לשלוח 500 מיילים, התוכנה תנסה לשלוח את כולם בו זמנית. הדבר לא אפשרי מבחינת השרת ויגרום לצריכת המעבד לעלות ל-100% ולא לרדת עד שהתהליך יושלם. ברגע שהמעבד עולה ל-100% השרת הופך למעשה ללא זמין וכל האתרים והשרותים האחרים שמאוחסנים על השרת הופכים גם הם ללא זמינים. חשבונות אחסון אשר יגרמו לצריכת מעבד גבוהה עקב שליחת דואר תפוצה לא כראוי – חשבונם ייחסם באופן מיידי, ייתכן כי ייחסם לצמיתות.
- אנחנו ממליצים על התוכנה “PHPlist” לשליחת דואר תפוצה.
- שליחת רשימת תפוצה מעל 900 מיילים מותרת רק מחוץ לשעות השיא, כדי למנוע עומסים. אנחנו ממליצים לשלוח את הדואר בין השעות 12:00 בלילה ל-06:00 בבוקר.
- אינך רשאי לשלוח לרשימת תפוצה שניתנה לך או נרכשה על ידיך. מבחינתנו זה ספאם (“דואר זבל”) כי הם מעולם לא הסכימו לך באופן אישי לשלוח אליהם דואר (לא אכפת לנו איך אתה מצדיק את זה). חשבונות אשר יישלחו “דואר זבל” ייחסמו באופן מיידי.
- שימוש בתוכנות בסגנון “DARKMAILER” ששולחות דואר ישיר באמצעות SMTP משרתים אחרים אסור בהחלט. כל הדואר חייב לצאת משירות ה-SMTP הלוקלי (localhost) של השרתים שלנו.
- שליחת הודעות דואר ורשימות תפוצה חייב לעמוד בהנחיות הנוקשות שנקבעו על ידי מדינת ישראל בנוגע לדואר זבל. חוק דואר זבל או ‘חוק הספאם’ אשר נכנס לתוקף בחודש 12/2008 הכיל איסורים רבים על אתרי אינטרנט בצורת השיווק האלקטרוני ובפרסום באמצעות דואר אלקטרוני מסחרי, היינו דואר זבל.
- חוק דואר זבל שהוסף כתיקון מס’ 40 לחוק הבזק הגדיר את האיסור הכללי במשלוח הודעות פרסומיות באמצעות המייל והוסיף תנאים מיוחדים ו – ‘פרצות’ באיסור הגורף, באמצעותן ניתן לשלוח דואר פרסומי באמצעות המייל, מבלי לעבור על החוק.
- משלוח אסור של ספאם – דואר זבל הוגדר בחוק כעבירה פלילית וכן כעוולה נזיקית אשר פיצוי בסך של 1,000 ש”ח ללא הוכחת נזק בצידה.
- החקיקה החדשה אף הותירה לנמעני דואר הזבל להגיש תביעות ייצוגיות נגד מפרסם דואר הזבל, בהליכים היכולים להגיע לכדי תביעות במיליארדי שקלים.
- לא ישיר SMTP הדיוורים מותר. דוגמה לכך היא DarkMailer. כל מייל צריך להיות מועבר דרך MTA המקומי (localhost: 25) לאספקה נוספת על ידי שרת ולא נעשה ישירות על ידי סקריפטים.
הנחיות לחוק דואר הזבל מאתר הכנסת – http://www.knesset.gov.il/Laws/Data/law/2153/2153.pdf
איגוד האינטרנט הישראלי – מידע למפרסמים השולחים דואר פרסומי – http://www.isoc.org.il/spam/senders.html